T+ T-
Pentru că îți iubești familia!
Siguranța vieții, sănătatea copiilor și integritatea căminului sunt importante pentru tine?
Pentru că ești un om educat și rațional!
Gradul de civilitate la care pretindem că am ajuns ca cetățeni europeni, oare nu ne obligă să respectăm legile țării, să protejăm mediul înconjurător și să acționăm într-un mod care să nu îi afecteze negativ pe concetățenii noștri?
Pentru că poți economisi bani!
Îți vine să crezi că încălzirea casei tale cu soluția propusă de Colterm îți poate aduce economii de 20% din costurile pe care le-ai avea cu o centrală pe gaz?

        Cu ocazia Zilei Energeticianului, sărbătorită anual la data de 20 iulie, Colterm organizează Ziua Porților Deschise, la Centrala Hidroelectrică, ”Nodul Hidro”, cunoscută timișorenilor sub numele de Uzina de apă.
Astfel, în ziua de miercuri, 20 iulie 2022, publicul larg este așteptat să viziteze  unul dintre cele mai vechi şi importante vestigii industriale din oraşul nostru - Uzina Hidroelectrică Timişoara - un adevărat muzeu al tehnicii, situat pe strada Frederic Chopin nr.1, în  Cartierul Fabric (vis-a-vis de noul Parc al Uzinei). Accesul publicului se va putea face în intervalul orar 14.00 - 22.00.
        Un scurt istoric al obiectivului arată că, la data de 3 mai 1910, în capitala Banatului se punea în funcţiune Uzina Hidroelectrică, ridicată pe cursul râului Bega, după proiectul inginerului şef de la acea vreme, al oraşului, Emil Szilard. Aceasta este una dintre primele hidrocentrale construite în Europa şi prima centrală hidroelectrică de tip centrală-baraj ridicată pe teritoriul actual al României.
        Uzina a reuşit nu numai să conserve în timp părţi componente iniţiale ci, în mod aproape miraculos, aici s-a creat o simbioză perfectă între vechi şi nou. Cele trei grupuri de tip Francis au în componenţă generatoare electrice Ganz, iar întregul mecanism este coordonat  de o instalaţie modernă, complet automatizată, centrala fiind capabilă să realizeze o producţie anuală de energie electrică de 5 Gwh.
        Vă așteptăm, așadar, cu drag, miercuri, 20 iulie, să rememorăm împreună un crâmpei din istoria imperială a orașului nostru!