T+ T-
Pentru că îți iubești familia!
Siguranța vieții, sănătatea copiilor și integritatea căminului sunt importante pentru tine?
Pentru că ești un om educat și rațional!
Gradul de civilitate la care pretindem că am ajuns ca cetățeni europeni, oare nu ne obligă să respectăm legile țării, să protejăm mediul înconjurător și să acționăm într-un mod care să nu îi afecteze negativ pe concetățenii noștri?
Pentru că poți economisi bani!
Îți vine să crezi că încălzirea casei tale cu soluția propusă de Colterm îți poate aduce economii de 20% din costurile pe care le-ai avea cu o centrală pe gaz?

Luni, 29 aprilie 2024, s-a încheiat sezonul de încălzire, ocazie cu care dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru încrederea și înțelegerea acordate și să îi asigurăm că vom face în continuare eforturi pentru a livra servicii de calitate.

Referitor la combustibilul necesar producerii energiei termice pentru încălzire și apă caldă de consum, intrăm în vară cu următoarele stocuri:
-Cărbune în stoc: 20.377 tone (față de 6.684,51 tone, la sfârșitul lunii aprilie 2023), în condițiile unui consum mediu de cărbune energetic, în luna aprilie, de aproximativ 222 de tone/zi. Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2023 – aprilie 2024 este de 176.053 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de cărbune de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 7.767 tone. În total, 183.820 tone cărbune, din care s-au consumat până în prezent 163.443 tone.
-Gaz: avem înmagazinată, la ora actuală, cantitatea de 36.308 MWh (față de stoc zero, în perioada similară a anului trecut), la care se va adăuga cantitatea de 6.519 MWh - contractată pentru înmagazinare în cursul lunii mai. Iar asta nu este tot. Vestea bună este că societatea noastră a reușit să semneze un contract cu Romgaz pentru un cost cu aproape 30% mai mic decât cel de bază (valabil până la finele anului). Suplimentar, avem contractată, tot de la Romgaz, și cantitatea de 220.000 de MWh, la o valoare de 27.277.851,44 de lei, pentru perioada 01.04.2024 – 31.12.2024, destinată consumului populației. Toate acestea dovedesc faptul că, în ultimii ani, Colterm a recâștigat încrederea partenerilor de piață și că este un jucător serios, care își achită datoriile conform înțelegerilor.
Pregătim așadar, cu responsabilitate, noul sezon de termoficare. Reușita aceasta înseamnă, practic, reducerea costurilor de producție, ceea ce va genera reducerea prețului la gigacalorie și, în timp, reducerea costurilor pentru fiecare consumator în parte, conform metodologiei privind prețurile, stabilită de ANRE.
De asemenea, pe perioada de vară urmează să efectuăm o serie de reparații la instalațiile destinate producerii de energie termică și la rețele, așa încât viitorul sezon de încălzire să înceapă și să se deruleze fără sincope majore.