T+ T-
Pentru că îți iubești familia!
Siguranța vieții, sănătatea copiilor și integritatea căminului sunt importante pentru tine?
Pentru că ești un om educat și rațional!
Gradul de civilitate la care pretindem că am ajuns ca cetățeni europeni, oare nu ne obligă să respectăm legile țării, să protejăm mediul înconjurător și să acționăm într-un mod care să nu îi afecteze negativ pe concetățenii noștri?
Pentru că poți economisi bani!
Îți vine să crezi că încălzirea casei tale cu soluția propusă de Colterm îți poate aduce economii de 20% din costurile pe care le-ai avea cu o centrală pe gaz?

Având în vedere prognoza meteo pentru perioada următoare, când se anunță temperaturi ridicate (care vor ajunge și chiar depăși 20 de grade C pe timpul zile, COLTERM aduce la cunoștință clienților săi că au posibilitatea de a-și regla singuri necesarul de energie termică astfel încât să realizeze economii. Astfel, în timpul zilei, când temperaturile sunt ridicate, agentul termic poate fi închis de la robinetele vanelor de branșament din subsolurile blocurilor, și redeschise seara.

Conform prevederilor Regulamentului Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică al Municipiul Timișoara, care specifică la art. 304 că: “În municipiul Timişoara sezonul de încălzire este definit ca fiind de regulă perioada 1 octombrie – 30 aprilie a fiecărui an", dar și a contractelor semnate cu clienții săi, COLTERM nu poate sista furnizarea agentului termic până la finele lunii aprilie. Tocmai de aceea facem apel la clienții noștri reamintindu-le că au posibilitatea să-și gestioneze singuri consumul de căldură de care au nevoie!

De asemenea, reamintim timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare că, încă din urmă cu doi ani, Colterm S.A. a identificarea soluţii pentru a îmbunătăţi confortul termic al clienților săi. În acest sens, am lansat un proiect ambiţios: contorizarea individuală cu distribuție pe orizontală. Concret, se vor realiza racorduri individuale pentru fiecare apartament, branşamentele urmând să fie prevăzute cu robinete de izolare şi buclă de măsură a consumului de energie termică pentru încălzire (contor de energie termică). De la aceste racorduri se pleacă pentru efectuarea instalaţiei interioare pe orizontală de încălzire a apartamentului (conducte de legătură, fitinguri şi robinete termostatate montate pe fiecare calorifer în parte).

Folosind această metodă de contorizare a consumului de energie termică pentru încălzire se realizează o descentralizare a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire la nivel de condominiu, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat cât şi posibilitatea reglajului individual (cu ajutorul robinetelor termostatate montate pe calorifere sau prin cele de închidere montate la exteriorul apartamentelor).